Category: Opinione

Në Luginë të Preshevës, viti i ri shkollor, me shumë probleme!

Java e parë e shtatorit, në Luginë të Preshevës, është e mbushur me shumë veprimtari në fushën e arsimit, njërës nga sferat më të ndjeshme të shoqërisë...

Në luftë për një standard ma të avancuar jetësorë

Vazhdimishte kemi bërë përpjekje përmes ideve , projekteve për të shtuar sasinë dhe cilësinë e ujit të pijshëm për banoret e Bujanocit me rrethinë. Po i...

Islam Krasniqi pedagog i epokës!

Shkruan: Xhahit RAMADANI ​1.Përvoja profesionale Arsimimi dhe edukimi njeriut I nevojitët më tepër se gjithçka. Arsimi është një nga pasurit më të vlefshme...

Të rinjët preshevar u dalin në ndimë refugjatëve

Ftohti i madh , pikat e shiut dhe vapa e verës , më nuk do t’i gjej refugjatët nëpër rrugët e Preshevës , të cilat dikur ishin të vërshuara nga ata  në...

Tërrnovci, vend i shqiptarëve

Shkruan: Xheneta Salihu Nën shoqërimin e perëndimit të diellit,ulur rrëzë maleve,mund të shohësh gjithë fshatin rrethuar me lloj-lloj shtëpish.Aty pranë,mbi...

Çka pritët prej Thaçit dhe Veselit?

Vetëm disa naivë dhe profiterë të Lidhjes Demokratike të Kosovës (LDK) mund të kenë besuar në sinqeritetin e kundërshtarëve të dikurshëm politikë, Hashim...

TV Spektri: Te papranueshme kercenimet ndaj mediave dhe personaliteteve te tyre

Televizioni Spektri gjykon kërcënimet e fundit të inspiruara nga ana e bartësve të posteve publike ndaj personaliteve që menaxhojnë me mediat. Rasti i datës 30...

“Der Spiegel”: Shqiptarët në Maqedoni kërkojnë atë që iu mohua në 2001

“Shqiptarët kërkojnë atë që iu mohua në 2001-shin”, shkruan prestigjiozja gjermane “Der Spiegel”. Nikola Gruevski, – kujton e përjavshmja më e...

SHËPULLA E BAHTIJAR UDBËS

Rrëfim objektiv, rrënqethës, trishtues, mbi malltretimet dhe torturimet e shqiptarve nga UDB-ja, Bahtijar Behluli–udba. Mësuesi, Isah Hamid-çausin-Ibrahimi...

25 vjet Referendum!

Popullata shqiptare e rajonit të Luginës së Preshevës, para 25 vjetësh, pikërisht, më 1 dhe 2 mars, të vitit 1992, përmes Referendumit e shprehën vullnetin...