Category: Religjione

Latif Llugaliu fali tokën për ndërtimin e Xhamisë; hoxha nga Podujeva e dërgon pa para në haxh! (VIDEO)

Dëshira e tij e kamotshme ishte që të shkonte në haxh. Duke e llogaritur si njërin nga obligimet e fesë që i takon, Latif Llugaliu nga Surkisha e Podujevës u...

Myslimanët shqiptarë janë në mesin e atyre myslimanëve në botë, për të cilët alkooli nuk është problem!

Myslimanët shqiptarë janë në mesin e atyre myslimanëve në botë, ku një pjesë e konsiderueshme e tyre nuk e shohin si të pamoralshëm konsumimin e alkoolit,...

Në mungesë të kushteve për të kryer haxhin, i moshuari dhuron tokën për xhami

Latif Llugaliu, nga fshati Surkish i Podujevës në mungesë të kushteve ekonomike për të kryer haxhin, ka dhuruar tre percela tokë të tij. Lajmi është bërë i...

Shqiptarja me shami, që ndihmon integrimin e të huajve në Zvicër

Rruga e thelllimit të gruas së re shqiptare, Lejla Medii Dauti, ka nisur me emigrimin e saj në Zvicër. Në ditën e parë që ka hyrë në Zvicër, në moshën 17...

Pesë zbulimet e myslimanëve që ndryshuan botën

Rreth 1,600,000,000 filxhanë kafe konsumohen çdo ditë në botë. Miliarda njerëz janë të varur nga ajo në rutinën e tyre të përditshme. Dhe tani, shumë pak...

Ulqin: Serbja konvertohet në myslimane!

Dje në hapësirat e Mexhlisit të Bashkësisë islame në Ulqin shtetasja nga Serbia pranoi fenë islame. Para krye-imamit të Ulqinit mr. Ali ef. Bardhi dhe para...

Çfarë i ndodh trupit në 30 ditët e Ramazanit?!

Në Ramazan, myslimanët agjërojnë çdo ditë nga mëngjesi deri në mbremje një muaj të tërë. Këtu do të paraqiten disa informacione interesante në lidhje me...

Agjërimet më të gjata në botë, ja vendet?!

Danimarka, dhe shtetasit e saj të cilët kanë vendosur të agjërojnë këtë muaj të Ramazanit, do të agjërojnë 21 orë, ndërsa në anën tjetër Australia...

Këshilla për atë që agjëron për herë të parë

Ramazani është afruar dhe ju si agjërues i tij për herë të parë, ndoshta keni shumë pyetje në kokën tuaj në lidhje me të. Ju mund të pyesni: Si do të mund...

Të famshmit që u konvertuan në Islam! (FOTO)

Me siguri se e dini që Snoop Dogg është reper i famshëm, e gjithashtu e dini se edhe Ellen Burstyn di të aktrojë – por a e dini se këta janë konvertuar në...