Category: Religjione

Rufki Suma, një kryetar i ndershëm tani edhe Haxhi (FOTO)

Kryetari i Komunës së Hanit të Elezit, Rufki Suma, tani e tutje do ta gëzoj edhe një tjetër titull, atë të Haxhisë. I pari i Hanit të Elezit njihet si person i...

Thuani STOP problemeve psikologjike me këtë sure Kur-anore (VIDEO)

Për të gjithë ata që besojnë, kuptimi i sures Nas është kërkesë apo lutje e njeriut me të cilën i drejtohet të Gjithëfuqishmit – Krijuesit të njerëzve...

Profesori i studimeve islame: Mos ndërtoni faltore, por fabrika e laboratore

Njëri prej profesorëve në Fakultetin e Studimeve Islame, Xhabir Hamiti ka bërë thirrje të ndalohet ndërtimi i faltoreve të panevojshme nëpër vende të ndryshme...

A dëshiron të kesh shpërblim si te atij që falet gjithë natën?

A dëshiron të kesh shpërblim si te atij që falet gjithë natën? I Dërguari i Allahut (alejhi selam) ka thënë: “Kush e fal namazin e jacisë me xhemat, është...

BIPMB me përplot aktivitet gjatë muajit të shenjtë të Ramazanit, falenderon donatorët

Bashkësia Islame për Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë BIPBM, institucion i lartë fetar i licencuar në shkallë rajoni, gjatë muajit të shenjtë të Ramazanit, ka...

BIPMB të hënën organizon program humanitar me përmbajtje fetare në Bujanoc

Njoftohen të gjithë besimtarët dhe besimtaret se të Hënën më 04.06.2018 me fillim nga ora 13:15 mbahet programi humanitar me përmbajtje fetare për të ndihmuar...

Nuk Është 3D Por Realitet, Nuk Keni Parë Kurrë Një Xhami Si Kjo (Foto)…

Kjo xhami po tërheqë vëmendjen e shumë besimtarëve, por edhe turistëve, dhe e gjithë kjo për shkak të arkitekturës unike – një tavan i stolisur me motive...

Imami nga Kosova thërret Ezanin në Mekë (Video)

Shumë kosovarë po qëndrojnë në Mekë për të kryer obligimin e haxhit. Në mesin e tyre është edhe imami i xhamisë së Rahovecit, Amir Sylka i cili ka kënduar...

Nishani viziton Qabenë në Mekë, i biri zgjedh veshjen e posaçme të ritualit

Presidenti Nishani ndodhet për një vizitë në Arabinë Saudite, ku siç dhe shihet në foto ka vizituar Qabenë e shenjtë, aty ku muslimanët kryejnë ritualet e...

Familja ortodokse serbe nga Beogradi pranon fenë islame

Çifti bashkëshortor Novakoviq nga Beogradi, bashkë me dy fëmijët e tyre, kanë braktisur fenë ortodokse dhe janë konvertuar në fenë islame. Pranimin e fesë...