Lajmërim i përkohëshëm

Ju lutem të vini re përderisa dalloni ndonjë problem me portalin e Lugina-Lajm për momentin, na kontaktoni në Facebook për të raportuar problemin, portali është duke u përditësuar çdo ditë me funksione të reja, përditësimi do të zgjasë disa ditë. Ju faliminderit për mirëkuptim.

Category: Opinione

Islami: Enver Hasani një “ekspert” i kufijve, i njohur për falsifikime dhe mashtrime në Kosovë

Kryetari i Akademisë së Shkencave dhe i Arteve, Akademik Hivzi Islami, në një fejton të shkruar ekskluzivisht për gazetën “Zëri”, thotë se Enver Hasani,...

Xhahit Ramadani letër të hapur ambasadorin turk në Beograd: “Bilaçi është harruar”

Intelektuali i ndritur i Bujanocit, Xhahit Ramadani, përmes një letre të hapur drejtuar ambasadorit turk në Beograd, Mehmet Kemal Bozaj, ka kërkuar që inestimet...

Pushteti e zë lepurin me karrocë!

Seanca e fundit e Kuvendit Komunal, të Bujanocit, është një tregues i qartë se pushteti e ka dorën e gjatë dhe nuk lejon manipulime në emrin e tij. Vendimi i...

Bujanoci dhe qytetarët e saj nuk meritojnë të mbeten peng të apetiteve të shfrenuara të politikës e cila u dënua me 24 prill

Me përfundimin e zgjedhjeve të 24 prillit qytetarët e komunës së Bujanocit zgjodhën që politika e përçarjes, largimit nga puna, mbjelljes së frikës dhe...

Banja e Vranjës Dardane në mes të Preshevës dhe Nishit dhe lidhjet me shqiptarër

Shkruan: Mr.Xhahit RAMADANI Pozita gjeografike e Banjës Dymbhjetë kilkometra në juglindje të Vranjës, në lartësin mbidetare 410 metra, në luginën e Banjës...

Inatet politike dhe logjika prapanike në Bujanoc nga ish-drejtuesit e komunës

Nga Sevdail Hyseni Nga administrata komunale e Bujanocit, vjen “haberi”, se arka buxhetore e kësaj komune, është dëmtuar për 75 mijë euro, në emër të një...

Lindita Sejdiu-Rugova: Të kapërcesh frikën

“Këto janë lotët e fundit që do të m’i shohësh, sepse unë nuk guxoj të mos luftoj për veten.” … e kaluara ishte tani një tjetër dimension, ndërsa e...

Çfarë nuk u tha për shqiptarët e Luginës në Beograd

Tashmë prej vitesh ndjek nga afër ngjarjet dhe gjendjen në tre komunat shqiptare në Serbi. E kam prekur nga afër atë gjendje dhe është diçka që dhemb. Dhemb...

Nagip Arifi, shembull i politikanit “kamuflues”

Kryetarit të Partisë Demokratike Nagip Arifi, i’u deshën plot nëntë muaj për të zvarritur procesin gjyqësorë sa për të “ shfajësuar “ veten e tij dhe...

Kosova nuk ka nevojë për “nënë e babë”!

Prof. Asc. Dr. Enver Bytyçi Një nga krerët e Lëvizjes “Vetëvendosja” të Kosovës, i dërguari dhe përfaqësuesi i kryeministrit të Shqipërisë dhe kryetarit...