Category: Opinione

“Dreqi i madh” në Luginë të Preshevës

Shkruan: Nehat Hyseni Pas bllokadës agresive të “njeriut të mirë” të Serbisë, siç e quan Presidenti Aleksandar Vuçiq kryetarin e APN-së, Shqiprim Arifin,...

Kërcënimet risi e fushatës parazgjedhore

Sot, NDRYSHIMI i vetëm i propaguar për Preshevën na paraqiten të jenë KËRCËNIMET ndaj atyre që mendojnë ndryshe. Shpresoj që kjo politikë, të mos jetë...

SLLOBODAN MILLOSHEVIQI KA VUAJTUR NGA SHIZOFRENIA

Shkruan: Mr.Xhahit RAMADANI Shokante! Në opinion ka shpërhthyer dokumenti  strikt konfidencial i shërbimeve sektrete të RSFJ se Millosheviqi ka vuajtur nga...

Ardita Sinani, s’ka alternativë

“Udhëtarë rrugë nuk ka, rrugët janë bërë duke ecur” thotë një proverb spanjoll. Sot, rruga e Preshevës është Ardita Sinani, ajo meriton përkrahjen, jo...

MULLIRI I HAXHI OSMONËVE

Shkruan: Mr.Xhahit RAMADANI Mulliri i Haxhi-Osmonit gjendej në anën e majt tatëpjetë të lumit Morava e Binçës, në vendin e quajtur Kuka.            ...

Të shpëtohet Lugina e Preshevës nga dy qeveritë shqiptare, sepse ajo është “perlë” e Shqiptarisë!

Shkruan: Nehat Hyseni Lugina e Preshevës, si pjesë e pa ndarë e trungut etnik të shqiptarve në Ballkan, me 1250 km2, paraqet “perlë” të gjeografisë...

Pushteti i “Reperave” Preshevarë!

Që kur na erdhën masat e dhunshëm në Preshevë, të instaluara nga Beogradi zyrtar, gjendja politike dhe ekonomike në këtë komunë është bërë si thesi i...

Qytetari i shkruan letër të hapur Shqiprim Arifit: “Silluni si human, e jo si arrogant, silluni si gjerman dhe jo si nazist”

Qytetari preshevar, Driton Sahiti, i cili jeton jashtë Preshevës, i’u është drejtuar kryetarit në detyrë, Shqiprim Arifit me një letër publike, ku i ka...

Në Luginë të Preshevës, viti i ri shkollor, me shumë probleme!

Java e parë e shtatorit, në Luginë të Preshevës, është e mbushur me shumë veprimtari në fushën e arsimit, njërës nga sferat më të ndjeshme të shoqërisë...

Në luftë për një standard ma të avancuar jetësorë

Vazhdimishte kemi bërë përpjekje përmes ideve , projekteve për të shtuar sasinë dhe cilësinë e ujit të pijshëm për banoret e Bujanocit me rrethinë. Po i...