Category: Opinione

“Kujdes me detajet, në to fle dreqi”

Bashkangjitja e Luginës së Preshevës, Kosovës është një synim i shqiptarëve të Luginës së Preshevës që prej Referendumit të vitit 1992, por, duhet thënë...

Ilir Sadriu i PDSH: “Kur fajëson të tjerët, heqni dorë nga fuqia juaj për të ndryshuar”(FOTO)

Nënkryetari i Partisë Demokratike Shqiptare në Preshevë, Ilir Sadriu, npërmjet një postimi në facebook, ka kritikuar paraqitjen e sotme për media të kryetarit...

NDARJA E ”RE” E KOSOVËS E NDËRLIDHUR ME COPËTIMIN E LUGINËS SË PRESHEVËS SI FATKEQËSI E RADHËS!

Dr. Hivzi ISLAMI Dr. Arsim EJUPI Është tashmë i njohur fakti se ndër tragjeditë më të mëdha dhe afatgjata të shqiptarëve si në rrafshin kombëtar e politik,...

Stop diskriminimit të shqiptarëve në Serbi!

Integrimi i shqiptarëve si komb në bashkësinë evropiane, pavarësisht emrit të shtetit ku ata jetojnënuk duhet të kryhet në kurriz të shqiptarëve autoktonë...

Kur do të funksionalizohet zyra për Preshevë, Bujanoc, Medvegjë?!

Kur do të funksionalizohet zyra për Preshevë, Bujanoc, Medvegjë, e cila që nga janari nuk është funksionale?! Shkruan: Teuta Selishta Në qytetin e Gjilanit kemi...

Reciprociteti shpëton Luginën e Preshevës

Shkruan: Shaip Kamberi Kosova me arsye e mbron qëndrimin se shkëmbimi i territoreve është opsion disfatist; por nuk ka arsye që në këto bisedime “finale” me...

Këshilltari komunal i Preshevës: “LUKSI I MASHTRUESIT ME SYZE DIELLI (FOTO)

Këshilltari i Asamblesë komunale të Preshevës, Shpat Aliu, nëpërmjet një postimi ka prezentuar në facebook, siç e quan ai: “hipermashtruesin Shqiprim...

Për nder të 50 vjetorit të shm “Sezai Surroi”, prof.Xhahit Ramadani shkruan himnin e shkollës

​Në nder të pesëdhjetvjetorit të Shkollës së Mesme “Sezai Surroi” në Bujanoc, nga poeti dhe publicisti i shquar i Bujanocit Xhahit Ramadani, po publikojm ca...

Reagon nënkryetari i PDSH-së: Despoti me fasadë Gjermane!

Shkruan: Iliri Sadriu Pas paraqitjes sime në konferencën për media me datë 28 mars 2018 në cilësinë e nënkryetarit të PDSH-së, për të cilën e kam njoftuar...

Shqiptarët, kur dalin në selamet?

Shqiptarët në mbretërin e Jugoslavisë nuk gëzonin drejta më elementare qytetare, njerzore dhe kombëtare. Diskriminimi i tyre bëhej në çdo fushë dhe në çdo...