Category: Opinione

Lapidari i UÇPMB-së të kthehet në Preshevë, ose të filloj së ndërtuari i riu!

Shkruan: Nehat Hyseni Më 20 janar 2015 bëhen dy vjet nga heqja dhe rrëmbimi spektakolar nga xhandarmeria serbe e Lapidarit të UÇPMB-së nga platoja para Kuvendit...

“Komunalia” godet konsumatorët me gjyq!

Ndërmarrja Publike „Komunalia”, me masa të dhunshme në Bujanoc, ka hyrë në fazën e dytë të disiplinimit të konsumatorëve për pagesën e faturave ndaj...

Shqiptarët e Luginës së Preshevës dhe të trojeve etnike në ish Jugosllavi në mbarim të Luftës së Dytë Botërore

Në Preshevë , më 12,13,dhjetor 2014 në sallën e Kuvendit komunal,u mbajt Konferenca shkencore :SHQIPTARËT E LUGINËS SË PRESHEVËS DHE TË TROJEVE ETNIKE NË ISH...

Homo duplex-at nacionalë!

Dhurata më karizmatike e këtij fundvitit, për shqiptarët e Luginës së Preshevës, është strukturimi i Këshillit Nacional, i dalë nga zgjedhjet e 26 tetorit...

Pushteti pa identitet

Mosdurimi, apo e quajtur shkencërisht “distanca etnike”, në Serbi është një fenomen i cili po manifestohet negativisht edhe në jetën e shqiptarëve të...

ABDULLA KRASHNICA

Abdulla Krashnica Komunist u shpallë, Në ato rrethana,tjetër Rrugë s’ka parë. Zgjodhi komunizmin Nëna për t ju sharë, Aq të dashur e fisnike Engjëll,o nën...

Shfrenimi i politikës dhe të drejtat e njeriut

Dita Ndërkombëtare e të Drejtave të Njeriut shënohet që nga viti 1950, në ditën e njëjtë në të cilën, dy vjet më parë (1948) është nënshkruar Deklarata...

Mashtrimet elektorale

Heqja e flamurit nga ndërtesa e KKSH-së, refuzimi i emërtimit të sheshit të Bujanocit me emërtimin “Skënderbej” iniciativë kjo e opozitës shqiptare në...

Politikë e bazuar në shantazhime ndaj “partnerëve”

Me vetëm një këshilltarë nga 15 sa i ka Këshilli Nacional dhe me më pak se një mijë vota të marra në zgjedhje, Jonuz Musliu pret të zgjidhet kryetar i...

Degradimi i shkollës në Tërnoc po merr përmasa alarmante

Drejtori i tjetër dhunshëm, Selami Jakupi, që ditë më parë u emërua nga Ministri serb i arsimit, me gjasë me propozim të kryetarit të komunës Nagip Arifi, i...