Category: Opinione

Reportazh nga Bujanoci: Nëse Thaçi e bashkon Luginën me Kosovën, do t’ia ndërtojmë përmendoren në shesh

Në këtë vikend vjeshte ku rrezet e diellit preknin çdo gjë që na rrethonte, kurse mua më rrethonte malli për një copë atdheu të quajtur Luginë e Preshevës,...

LUGINA NË BRUKSEL

Këshilli Kombëtar Shqiptar është institucion i vetëm në Serbi që përfaqëson ekskluzivisht shqiptarët. Vullnetin e tyre. Aspiratat e tyre. Bashkë. Dhe vullneti...

Gjaku, flamuri, gjuha dhe kultura jemi ne -Shqiptarët e Preshevës, Bujanocit dhe Medvegjës – Ndryshe, çfarë do të ishim!?

Shkruan: Ardita Sinani Zgjedhjet për Këshillin Kombëtar Shqiptar po afrojnë. Partia për Veprim Demokratik ka marrë vendimin për t’iu përgjigjur edhe kësaj...

PVD, Nagip Arifit: I mjeri ti, pushteti sikleti më i madh i yti!

Pushteti, sikleti më i madhë i një pushtetdashësi të paskrupullt”, Fushata për zgjedhjet e Këshillit kombëtarë, tashmë, ka filluar me një hov të madh, në...

Bashkimi hapë mundësi zhvillimi

Shkruan: Ragmi MUSTAFA Përfaqësuesit institucional e politikë të Luginës së Preshevës pas aprovimit të Deklaratës Politike nga Kuvendi i Këshilltarëve...

Liderët institucional të Kosovës deklarohen për bashkim me Luginën-kurse mungojn Abetaret?!

Si askush nga Minisitria e Arsimit të Shqipërisë apo Kosovës nuk e pa të arsyeshme të vizitoj ndonjë shkollë në Krahinën shqiptare. Askush nuk përmendi...

Elaborat për kufijtë Kosovë‒Serbi: “KORIGJIMI” I KUFIRIT DHE “BASHKIMI” I LUGINËS SË PRESHEVËS ME KOSOVËN – LOJË E DËMSHME DHE E RREZIKSHME!

Akademik Hivzi ISLAMI                               Dr. Prof. Arsim EJUPI    Kohët e fundit në Kosovë, në Luginën e Preshevës dhe...

LUGINA E PRESHEVËS KUR-BAN !!!???

Shkruan: Ragmi MUSTAFA Deklaratat e disa analistëve ndërkombëtar (Server, Petriç) e sidomos deklarimet disa shteteve perëndimore (si Gjermania) ka trazuar...

“Kujdes me detajet, në to fle dreqi”

Bashkangjitja e Luginës së Preshevës, Kosovës është një synim i shqiptarëve të Luginës së Preshevës që prej Referendumit të vitit 1992, por, duhet thënë...

Ilir Sadriu i PDSH: “Kur fajëson të tjerët, heqni dorë nga fuqia juaj për të ndryshuar”(FOTO)

Nënkryetari i Partisë Demokratike Shqiptare në Preshevë, Ilir Sadriu, npërmjet një postimi në facebook, ka kritikuar paraqitjen e sotme për media të kryetarit...