Për nder të 50 vjetorit të shm “Sezai Surroi”, prof.Xhahit Ramadani shkruan himnin e shkollës

160

Në nder të pesëdhjetvjetorit të Shkollës së Mesme “Sezai Surroi” në Bujanoc, nga poeti dhe publicisti i shquar i Bujanocit Xhahit Ramadani, po publikojm ca poezi dhe proza kushtuar këti Jubileut të madh:

 

​“Pesëdhjetë vite punë,
​Pesdhjetë vite fryt,
​Breza kemi nxjerr
​Të na ngritin n’qiell!”

Xh.R.

HIMNI I SHKOLLËS SË MESME “SEZAI SURROI”
Shkolla e mesme,
“Sezai Surroi”,
Është fole e dijës,
Nxënës për jetë mëson.(aftëson).

Është djep edukimi,
Shtëpi(zë) civilizimi,
Miqësi, humanizim,
Ndër popuj frymëzon
E madhe e bukur,
Kabinete moderne,
Mësim cilësor,
Nxënësve u ofron.

Një tërheqje e çuditërishme,
Për të mësuar n’ shkollën tonë
Gjimnazi i Bujanocit,
Është dritë e syrit tonë.

Melodi e këndshme,
Është shkolla e jonë,
Popullin shqiptar
Me ëndje i këndon!​
Pezdhet vite punë
Pezdhet vite fryt
Breza kemi nxjerr
Të na ngritin n’qiell!​​​​
28.04.2018
U HAP GJIMNAZI
Historik ishte viti 1968,
Në Tërnoc ndodhi mrekulli,
Gëzoi pa masë pleq e të ri,
Gjimnazi u hap, për të artën rini.

Shkolla errësirën e bënë dritë,
Sot Bujanoci po shëndrrit,
Nga kjo vatër e arsimit nat e ditë.
Gjimnazin e kam zemër e shpirt!

Bujanoc,10.04.2018. ​

DITURIA, DITURIA,
Dituria, dituria,
Nga shkolla buron,
Me dije atdheun
Ne do ta ndërtojm.

Me punë e urti,
Vendi të lulzoi,
Përparimit ti​j,
Rinia ti këndoi.

Atdhe fort të dua,
Je fole e art,
Popullin Shqiptarë,
Dija e ngrit e lart!
26.04.2018.

LUM TI O BUJANOC!
Lum ti o Bujanoc,
Lumt ju o shqiptar,
Gëzjuni shkollës
U hap klsa e parë.

Të mësojm ne shqip,
Vjerrshat e Naimit,
Trimin Skenderbe
Rregullat e shkrimit.

Sprehni tani lapsat
O voglush shqiptarë
Mësuesi u mëson
Alfabetin kombëtar.

Të shkruani bukur,
Rrjedhshëm të lexoni,
Bujanocin e Kosovën ,
Me dije ta lartësoni!
01.08.2017.

ZGJOHU BUJANOC!
Rritu me gëzim,
Me sens për zhvillim
Ambijent krijo
Për jetë e përparim.

Natyra t’ dhuroj
Pasuri pa fund
Bujanoc shfrytëzoi
Më herët s’ ke mund.

Na erdhi pranvera,
Me zell tani puno,
Ngecjet e mëparme
Në vrap tejkalo.

Nuk na falë rinia
Vendi me stagnu
Zgjohu Bujanoc!
Të shoh tu lulzu!
Bujanoc,21.11.2017.

BUJANOC, QYTET VIGAN!

Linde u rrite, në tokë Dardane,
Me emër të Bukur Iliro-Shqiptare,
Zë vendin më të vlerë n’Ballkanë,
Bujanoc i bukur, je qytet vigan!

Shtrihesh në Luginë Mes dy lumejve:
Moravës së qetë, e lumit Tërrnocit
Ke tokë pjellore, ara, kullosa, livadhe
Rreth e rrotull , rrethuar me male.

Je përplot me xehe, kuarc e antimon,
Kie shumë burime, ujra minerale
Është uj shërues me fuqi magjikë,
Baja e Bujanocit është fantastike.

Ke gjitha të mirat, të kësaj bote,
E pakërsyer për ty qe natyra
Pasurit shfrytëzoj, siç t’mëson urtia
Bujanoci të bëhet si Kalifornia!

Bujanoc, 01.03.2017.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *