Lajmërim i përkohëshëm

Ju lutem të vini re përderisa dalloni ndonjë problem me portalin e Lugina-Lajm për momentin, na kontaktoni në Facebook për të raportuar problemin, portali është duke u përditësuar çdo ditë me funksione të reja, përditësimi do të zgjasë disa ditë. Ju faliminderit për mirëkuptim.

Kryetari Shaip Kamberi priti në takim Ambasadorin gjerman Axel Dittman, bisedojnë për “situatën politike dhe integrimin e shqiptarëve në insitucione shtetërore ” (FOTO)

1

Kryetari i Komunës së Bujanocit, Shaip Kamberi, gjatë orëve të pasdites ( e martë), ka pritur në takim, Ambasadorin e Gjermanisë të akredituar në Beograd, Axel Dittman.

Kamberi me Ambasadorin gjerman, Dittman, ka biseduar për situatën aktuale politike në vend dhe integrimin e shqiptarëve në institucionet shtetërore.

“Në vizitën e tij të parë në Komunën e Bujanocit, Ambasadori Dittmann shfaqi interesim të veçantë për situatën politike dhe ekonomike në Luginë të Preshevës, integrimin e shqiptarëve në institucione shtetërore, zgjidhjen e çështjes së teksteve mësimore në gjuhën shqipe dhe funksionimin e Këshillit nacional. Me Ambasadorin Dittmann u bisedua edhe për rëndësinë e prezencës sa më të shpeshtë të ndërkombëtarëve në Luginë të Preshevës dhe monitorimin e pozitës së pakicave nacionale në vend. Patur parasysh rëndësinë dhe rolin e madhë të shtetit Gjerman brenda Bashkimit evropian, Ambasadori Dittmann u sigurua se bashkëpunimi në të ardhmen do të jetë edhe më i avancuar dhe më i shpeshtë” – ka shkruar Kamberi në facebook.

Kjo është vizita e parë e Ambasadorit të ri gjerman të akredituar në Beograd./Lugina-Lajm/
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *