„Izgubljeni u tranziciji“ na jugu Srbije

121

Na sajtu Vimeo.com prvim oficijalnim trejlerom predstavljen je nemački dokumentarni film Lost In Transition (Izgubljeni u tranziciji) koji je sniman u Vranju, Beogradu, Bujanovcu i Bosilegradu u decembru prošle godine.

Autori filma, koji je privatni projekat i nije finansijski podržan ni od jedne organizacije, su nemački novinar Hauke Heuer, profesionalni fotografi Martin Forster i Rene Plaul i novinarka Sanja Petrov iz Vranja.

Ekipa filma je dve nedelje obilazila Srbiju i pravila portrete svedoka odložene tranzicije kako bi opisala trenutnu situaciju u Srbiji koja se suočava sa sistemskom korupcijom, visokom stopom nezaposlenosti, lošom privatizacijom, nedostatkom tolerancije, pokušavajući da nadje odgovor na pitanje: Da li su ljudi u Srbiji nakon svih ovih godina igubljeni u tranziciji, da li su izgubili veru u promene ili još uvek imaju snage da zajedno reše ove probleme?

Film je multi-jezički, intervjui su rađeni na srpskom, engleskom i nemačkom jeziku, dok je naracija zbog prirode filma i nastojanja da bude prikazan i u zapadnoj Evropi, na engleskom.

Nakon dva dana od objavljivanja, ima više od hiljadu pregleda i privukao je pažnju korisnika društvenih mreža./LuginaLajm/
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *