Jonuz Musliu kandidat za predsednika Nacionalnog saveta Albanaca

58

Predsednik Pokreta za demokratski progres (PDP) Jonuz Musliu izjavio je u sredu da se pet albanskih političkih partija iz Bujanovca i Preševa dogovorilo da on bude zajednički kandidat za predsednika Nacionalnog saveta Albanaca (NSA) na izborima 26. oktobra.

Musliu je za agenciju Beta izjavio da su sporazum o zajedničkom kanididatu potpisali PDP, Demokratska partija čiji je lider Nagip Arifi, Demokratska partija Albanaca (DPA) Ragmija Mustafe, Demokratska unija doline (DUD) čiji je lider Skender Destani i Demokratski preporod Ramiza Ljatifija.

Musliu je naveo da će na izborima te partije učestvovati sa dve izborne liste, od kojih će jednu činiti PDP, DPA i Demokratski preporod, dok će na drugoj listi biti Demokratska partija i DUD, ali da će obe liste imati zajedničkog kandidata za predsednika NSA.

“Očekujem da Nacionalni savet Albanaca nakon izbora ima drugačiju sliku nego prethodni i mislim da je sam skup partija na jednoj zajedničkoj listi već dokaz da Albanci stvarno traže da se problemi rešavaju i da u tome nema kompromisa”, kazao je Musliu./LuginaLajm/
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *